Når du er ung og lige har fået kørekort, kan det være en spændende tid med nye muligheder og frihed. Men det kan også være en udfordring at finde den rigtige bilforsikring som ung.
Vilkårene og priserne afhænger af forskellige faktorer, som fx din alder og bopæl. Læs vores guide og bliv klogere på, hvordan du som ung finder den bedste bilforsikring til unge, som matcher dine behov. Derudover kan du også blive klogere på, hvilke bilforsikringer som er vigtige at have som ung bilist.
Hvilken bilforsikring som ung?
I de fleste lande, herunder Danmark, er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring for at kunne køre lovligt på vejene. En ansvarsforsikring sikrer, at du ikke står med det økonomiske erstatningsansvar overfor modparten i tilfælde af en ulykke, hvor der sker skade på andre bilister og/eller deres ejendele. Men en ansvarsforsikring dækker hverken din bil eller dig selv som fører. Det er derfor en god ide også at overveje at købe en kaskoforsikring. En kaskoforsikring er en frivillig bilforsikring, der dækker skader på din egen bil, uanset om skaden skyldes en ulykke, tyveri, brand eller andre uheld.
Bliv klogere
Få det store overblik over forsikringer til unge
Gå til sideHvad koster en bilforsikring til unge?
Det er svært at sætte en fast pris på en bilforsikring til unge, da forskellige omstændigheder kan have indflydelse på prisen. Derfor har vi lavet en række eksempler på ting, der kan påvirke prisen på en bilforsikring til unge.
- Alder og kørselserfaring: Som ung bilist har du ikke stor erfaring med at færdes i trafikken. Mange selskaber vægter bl.a. kørselserfaring højt, og derfor vil unge bilister opleve, at prisen på forsikringen er høj.
- Bopæl: Hvor du bor kan påvirke forsikringsprisen. Risikoen for tyveri og skader er større i byerne end på landet, og derfor kan du opleve, at forsikringen er dyrere, hvis du bor i byen.
- Bilmodel og værdi: Dyre biler og eksklusive bilmærker er ofte dyrere i forsikring, og hvis du samtidig ikke har mange års kørselserfaring, så kan du opleve, at prisen på forsikringen vil være meget høj.
- Selvrisiko: Selvrisikoen er den andel af skaden, som du selv skal betale. Selvrisiko og pris hænger sammen, så hvis du vælger en høj selvrisiko, vil prisen på forsikringen være lavere og omvendt. Mange selskaber kræver, at unge under fx 26 år vælger en bestemt selvrisiko som minimum.
- Tidligere skader: Tidligere skader kan påvirke prisen negativt, da forsikringsselskaber kan anse dig for at være en højere risiko.
Hvordan forsikringsselskaberne beregner prisen, og hvordan deres vilkår er, varierer fra selskab til selskab.
På Forsikringsguiden kan du sammenligne priser og dækninger på bilforsikringer og andre forsikringer hos en lang række forsikringsselskaber
Forsikringsguiden.dk
Find den bedste forsikring til prisen
Gå til sideBilforsikring under 18 år
Siden 2017 har unge på 17 år kunne tage kørekort i Danmark, og de kan derfor lovligt køre bil med en ledsager ved siden af. Som 17-årig kan du ikke være forsikringstager på din egen bilforsikring, da du ikke er myndig endnu. Du kan heller ikke stå som ejer eller bruger af en bil, når du er under 18 år.
Mange forsikringsselskaber kræver en højere selvrisiko, hvis der sker en skade og føreren af bilen er under fx 26 år. Derfor har man mulighed for at købe en “ung fører-dækning”, hvor man kun betaler den selvrisiko, der er valgt på forsikringen. I nogle selskaber optjener den unge samtidig kørselserfaring, som kan bruges senere, når den unge skal have sin egen bil og egen forsikring.
Sæt dig godt ind i reglerne, og hvilken bilforsikring som ung du behøver, og som passer bedst til dine behov. Det kan nemlig hurtigt blive dyrt, hvis du ikke har forsikringer, der passer til dine behov.